‘Mart onderscheidt zich door zijn mensenkennis en professionaliteit’

'Mart onderscheidt zich door zijn mensenkennis en professionaliteit'

Het management van Poeth BV uit Tegelen, specialist in de ontwikkeling en bouw van machines en installaties voor poeder- en stortgoedverwerkende industrieën, heeft sinds 24 december 2018 de aandelen in bezit van het bedrijf. In het overnametraject stond Mart Baltessen namens SMART Transactions hen bij. “Mart onderscheidt zich door zijn mensenkennis en professionaliteit”, stelt Marc Peerlings, onderdeel van het managementteam van Poeth.

Peerlings nam samen met de overige managementleden Loe Verheijen, Paul Roefs en Hans Peeters 100 procent van de aandelen over van de vorige eigenaar Willem Weideman. Hij had de aandelen sinds 1999 in zijn bezit. Een eerste overnamepoging in 2017 ketste af. “De cijfers en voorwaarden klopten voor ons niet. April 2018 is het balletje opnieuw gaan rollen. Het was Mart die ons overtuigde dat we het bedrijf konden kopen, zonder ons hele hebben en houwen erin te gooien”, blikt Peerlings terug.

Een managementbuy-out is een ingewikkeld en delicaat proces. Een betrouwbare adviseur is daarbij cruciaal. Het managementteam was echter snel overtuigd van de kwaliteiten van Mart. “Ik herinner me nog goed dat we voor het eerst gingen koffie drinken op het kantoor van SMART Transactions. De klik was er meteen en voor ons was duidelijk dat Mart de man was die ons hierbij ging bijstaan. Hij is gemoedelijk, maar toch zeer professioneel.”

Het is een keuze die het managementteam van Poeth geen windeieren heeft gelegd. In tegenstelling tot de eerste poging, die volgens Peerlings te risicovol was, klopten de cijfers en voorwaarden nu wel. “Mart heeft veel ervaring in de mkb-business. Dat merkte je meteen. Die ervaring hadden we ook nodig, omdat het een complex proces was. Het heeft uiteindelijk de doorslag gegeven dat we tot een akkoord zijn gekomen”, vertelt Peerlings die al 23 jaar actief is voor Poeth.

Zonder slag of stoot ging het verkoopproces niet. “We hebben wel wat beren op de weg gehad. Maar omdat Mart precies begrijpt hoe het spel gespeeld wordt en het proces kon doorzien, zijn die allemaal getackeld.”

Gedurende dit traject, dat ruim een half jaar duurde, is uiteraard advies gevraagd van specialisten. Onder meer een notaris en een advocaat werden betrokken. “95 procent van de mensen die erbij betrokken zijn geweest, kwamen uit de koker van SMART Transactions. Mart nam daarbij de leiding.” Het managementteam kijkt met een goed gevoel terug op de begeleiding van Mart. “Absoluut. Als we onze aandelen ooit verkopen, schakelen we zeker weer de hulp in van SMART Transactions.”

Bent u ook geïnteresseerd in een Management buy-out?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening bij een management buy-out?
Neem dan een vrijblijvend CONTACT op met ons.